miercuri, 16 iunie 2010

Din ce in ce mai greu...


E din ce in ce mai greu sa sustin aceasta pledoarie pentru iubire. Inima mea cea "buna" si intelegatoare este vinovata ca atunci cand nu vreau, ma duce cu capul in nori, imi da sperante si imi umple gandirea cu tot felu de iluzii adolescentine. De asemenea este vinovata pentru toate izbiturile pe care le iau dupa acea perioada.

Nu ca e aiurea atunci cand iti dai seama de sentimente atunci cand nu mai poti face nimic? Si sa nu aud vreun destept pe aici sa spuna ca: "niciodata nu e prea tarziu" sau "intotdeauna poti sa faci ceva" pentru ca jur ca aflu unde sta si il pleznesc. Exista momente cand nu ai ce face si oricat alcool ai permite sa treaca de gat, oricate shoturi de tequilla, absint sau cine stie ce alte bauturi tot nu dispare golu care vrei sa-l umpli. E adevarat ca iti dau momente de uitare, momente in care nu iti amintesti de vise si sperante distruse, dar ai sa-ti amintesti de toate ziua urmatoare. Si pe langa durerea rezonanta a sufletului zdrobit, o sa apara si durerea sfasietoare de cap.

E incredibil de greu sa lauzi un lucru pe care nu il ai si de aceea mi-e din ce in ce mai greu sa promovez iubirea. Mai ales intr-o lume cretina care nu mai tine cont de puritatea si importanta iubirii. O lume plina de persoane care transforma orice obsesie, aventura, lipeala, atractie, intr-o iubire nemaipomenita. Mi-e mila de copiii ce vor pasi in lumea asta in care valorile sunt atat de prost intelese si plasate.

10 comentarii:

  1. te-ai gandit vreodata ca iubirea aia pura, importanta, nepatata nu e din lumea asta? ca e de altundeva? si ca nu putem sa o atingem numai in momentul in care am ajuns la un nivel inalt de comprehensiune? numai cand suntem capabili sa vedem esenta de dincolo de aparenta? :) << scuze, sunt baiatul cu intrebarile :)) >>

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca eu cred ca lumea e cum e de la inceputuri. Hai sa fim seriosi, intotdeauna au existat fel si fel de oameni. Se schimba doar locurile in care traim, noi nu prea. Si referitor la "E incredibil de greu sa lauzi un lucru pe care nu il ai si de aceea mi-e din ce in ce mai greu sa promovez iubirea", stiu ca poate iti va suna stupid dar o sa gasesti tot ce ai nevoie in momentul in care vei inceta sa cauti. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru "baiatu cu intrebarile" : nu,nu cred. Adica pot intelege de ce este greu pentru oameni sa o atinga, dar sunt sigur ca ea poate fi atinsa. In ceea ce priveste comprehensiunea iubirii, daca sunt atatea filme si carti in care esenta iubirii pure este asa bine surprinsa, nu cred ca in calea atingerii sta bariera intelegerii complecte a conceptului de iubire.

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria, nu crezi ca e cam greu sa ma las de cautat... adica omul prin natura lui cauta sa fie fericit. Si cum pentru mine fericirea nu e posibila fara dragoste...

    RăspundețiȘtergere
  5. mult adevar graiesti :-<
    si mai aiurea-i sa-ti sustii pledoaria pt iubire cand persoana pe care o iubesti ii exact invers...
    si da replicile alea de tip cliseu sunt foarte enervante ;))

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabe, evident ca e greu sa te lasi de cautat, doar ca vroiam sa citesti treaba asta si sa vezi ca in timp va face sens. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. iubirea e doar un sentiment de moment... si nu e iubire e doar pasiune atractie sau probabil dorinta de a-ti demonstra ca poti, de a urma tiparul impus de ceilalti. nimeni nu iubeste cu adevarat, cel putin nu un alt om pentru ca nu poti iubi ceva ce nu cunosti pe deplin si nul intelegi. nu o sa poti cunoaste complet un alt om niciodata ci doar ce iti arata el, deci nu poti sa iubesti, deci nu exista iubirea aia de o cautam toti ca si orbii acul in lanul de grau. iti iubesti parintii. si cam atat. ii iubesti pt ca esti obligat sa ii iubesti si sa ii accepti asa cum sunt. in rest renunta la ideile astea de copil cu iubire pura eterna neconditionata, poti mai mult. incepe fiecare relatie realizand ca ea se va termina mai devreme sau mai tarziu. bucurate de ea si fi pregatit sa o iei de la capat. e greu, dar asta e viata. intrun final toti ajungem sa fim niste oameni tristi ce isi plang soarta in final.

    RăspundețiȘtergere
  8. fuck, atitudine pesimista si pur realista...probabil:P

    hai sa facem asa, eu o sa mizez pe dragostea aia eterna si neconditionata si tu mizezi pe dragostea ta.

    la reuniunea de liceu, vedem cum stam,ok?

    RăspundețiȘtergere
  9. 1.nu mizez pe dragoste
    2.nu sunt pesimista ci realista
    3.IT'S ON!!!!!

    RăspundețiȘtergere